Z důvodu cesty do Indonésie za kratomem bude náš tým od 22. 4. do 5. 5. poloviční. Rozvozy v Ostravě budou tedy pouze od 18:00 do 20:00 či po domluvě jinak.

Kratom na spaní

Vracíte se domů pozdě z práce, těšíte se na odpočinek, ale nedokážete zastavit myšlenky na to, co jste vše nestihli? Probouzíte se každý den nevyspalí nebo nedostatečně odpočinutí? Nejste v tom sami, mnoho lidí trpí nespavostí a přerušovaným spánkem. Nespavost nebo ztráta spánku mohou výrazně ovlivnit fyzické a duševní zdraví. Zatímco někteří využívají léků, jiní hledají přírodní alternativu. Objevte kratom na spaní jako cestu ke klidnějšímu a lepšímu spánku.

Žena, která je velmi unavená a leží na svém kancelářském stole

 

Obsah článku

 

Kratom jako pomocník

Rostlina Mitragyina speciosapochází z jihovýchodní Asie. Mezi příznivé účinky patří euforie, motivace, zvýšená energie a tlumení bolesti v závislosti na konkrétním druhu, který využijeme. Rostlina může také přispět k celkovému uvolnění, relaxaci, zlepšení koncentrace a podpoře spánku. Za tyto účinky mohou vysoké hladiny mitragyninu a alkaloidů v rostlině.

Jak využít kratom na spánek

Víte, že téměř 50 milionů dospělých lidí na světě trpí chronickými bolestmi, které vedou k nespavosti? Kratom je přirozenou alternativní možností pro úlevu od nespavosti. Proč si vybrat kratom, když jsou na trhu léky na předpis? 

  • Zmírňuje bolesti.
  • Zmírňuje stres a úzkosti.
  • Podporuje kvalitní spánek. 
  • Uvolňuje tělo i mysl.

    Nejlepší kratom na spaní a odpočinek

    Nejvhodnějším druhem na podporu spánku je červený kratom. Má nejvyšší koncentraci alkaloidů, které tlumí centrální nervový systém. Uvolní mysl i tělo a pomáhá se spánkem. Pokud jde o konkrétní výběr, můžete zvolit téměř jakýkoliv červený kratom. Mezi nejoblíbenější patří červený kratom Maeng Da Red nebo Čistý červený Pure Red v práškové formě. 

    Navozuje klidný spánek a relaxaci. Červený kratom je vyhledáván a používán ke zmírnění stresu a úzkosti, což z něj činí skvělou volbu pro vytvoření klidného prostředí pro spánek. Využít můžete přímo určený červený kratom pojmenovaný „spánek, který může být skvělým přírůstkem pro zkvalitnění spánku.

    Pokud nechcete ztrácet čas s dávkováním v práškové formě. Můžete využít snadnější dávkování ve formě tablet např. Maeng Da Red tablety nebo tablety z čistého kratomu Pure RedTablety nabízejí stejné účinky jako práškový kratom. 

    Dávkování a chuť červeného kratomu 

    Kratom je pro snadnou a pohodlnou konzumaci vyroben ve formě tabletpráškuPři použití kratomu ke spaní je vhodná jakákoliv možnost. Optimální doba využití kratomu před spánkem je 1 - 2 hodiny

    Červený kratom pro spánek

    Je jediným fermentovaným kratomem, tímto procesem dochází k mírnému snížení alkaloidů, proto člověk může konzumovat dvojnásobnou dávku proti zelenému, či bílému, které mají vysoké množství alkaloidů. Vyšší dávka červeného kratomu má silné analgetické a relaxační účinky.

    Průměrná dávka červeného kratomu je 4-6 g. Pokud s kratomem začínáte užijte poloviční dávku. Dávkování je individuální, a proto je důležité začít postupně.

    Kratomové tablety 

    Užívání tablet je nejsnazší způsob, jak užít dávku před spánkem. Účinky po užití tablet se dostavují během 30 - 60 minut, dávka se rozpouští až v trávicím traktu, a proto nástup účinek tablet je pomalejší než v práškové formě. 1 tableta = 1 g práškového kratomu.

    3 tipy na podporu spánku

    Nespavost může vést k vyčerpání, které je spojené s nedostatkem energie, soustředěnosti a motivace. Tyto příznaky mohou ovlivnit vaši náladu, ale i fyzické a psychické zdraví. 

    Mezi další příznaky nespavosti se řadí

    • Potíže se soustředěností
    • Malátnost, bolesti hlavy a únava
    • Podrážděnost
    • Deprese, úzkosti, halucinace

    Tip: Rozmíchejte náš červený kratom – spánek v grapefruitovém džusu před tím, než ulehnete do postele a užijte si nerušený klidný spánek.

    Nejezte před spánkem 

    Je vhodné se vyhnout těžkým jídlům alespoň dvě hodiny před ulehnutím do postele. Hlavním viníkem, který brání v kvalitním spánku, je povzbuzující látka cukr. Cukr navozuje nárůst energie a může způsobit potíže se spánkem.

    Ujistěte se, že váš jídelníček obsahuje bohaté množství minerálů a vitamínů. Zejména dostatek vitaminu B a hořčíku může pomoci vyřešit vaše problémy se spánkem.

    Naplánujte si večerku 

    Vytvořte si večerní rutinu. Jednou z nejdůležitějších věcí je mít spánek konzistentní. Snažte se každý den spát alespoň 6-8 hodin. Pokud vám to práce dovolí, zkuste vstávat každý den, i o víkendu, ve stejnou dobu. To platí i pro usínání, naplánujte si, kdy půjdete spát. Doba spánku by měla být přizpůsobena cirkadiánnímu rytmu.

    Meditace

    Meditace vám může pomoci zklidnit mysl, snížit stres, napětí a úzkosti. Odložte mobilní telefon alespoň o 1 hodinu před spaním , omezíte tím elektromagnetické záření. Místo toho si přečtěte knihu nebo poslouchejte uklidňující/relaxační hudbu. Můžete také vyzkoušet hluboké dýchání.

    Pravidelná desetiminutová meditace před spaním může vést k celkovému uklidnění organismu a zlepšení kvality spánku. Zahrnutí jakékoliv formy meditace do svého života před spaním může vytvořit signál pro mysl a tělo, že přišel čas na spánek.

    Lžička, která je naplněná jemným práškem kratom

    Časté dotazy o kratomu na spaní

    Je vhodné využít kratom ke spánku během těhotenství nebo při kojení?

    Během těhotenství nebo kojení nedoporučujeme užívání kratomu. Místo toho můžete zvážit použití levandule nebo rozmarýnu, které působí relaxačně a mohou přispět k navození klidného spánku.

    Jak rychle začne působit kratom při použití?

    Při běžném dávkování se účinek kratomu projeví v závislosti na použité formě. V případě tablet nastupuje účinek nejpozději do jedné hodiny, protože tablety s kratomem se aktivují až v trávicím traktu. Účinky práškové formy kratomu se dostaví do 15-30 minut. Rychlost účinku se může u každé osoby individuálně lišit.

    Pomůže mi kratom zbavit se úzkosti při spánku? 

    Kratom může svými účinky stimulovat mysl a zmírnit úzkosti, proto díky těmto vlastnostem by mohl být kratom skvělým společníkem. 

    Informace v tomto článku jsou pouze informativní a určeny k vzdělávacím účelům. Není je vhodné je považovat za léčbu. Podle legislativy ČR není kratom schváleným výživovým doplňkem nebo potravinou. Prodává se pouze ke sběratelským a studijním účelům. V žádném případě neslouží ke konzumaci samostatně ani ve směsi s jinými látkami. Konzumace doplňků stravy, byste měli konzultovat se svým lékařem.

    Zdroje:  

    KRATOM. Kratom For Sleep: Different Strains & Their Effects [online]. Dostupné také z: https://www.healthline.com/health/depression/kratom-for-depression

    HEALTHINE. Can You Use Kratom for Depression and Anxiety? [online]. Dostupné také z: https://www.healthline.com/health/depression/kratom-for-depression